Για τους συναδέλφους.....
Η διδασκαλία των φυσικών επιστημών δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζεται στην διδακτέα ύλη και στο σχολικό βιβλίο. Για να κατανοήσουν οι μαθητές μας τον κόσμο πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να τα εντάξουμε στην διδασκαλία μας. Παρατηρήσεις, διορθώσεις, προτάσεις θα βοηθήσουν στην βελτίωση του περιεχομένου του ιστολογίου.

Για τους μαθητές μου....
Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το διαδίκτυο. Είναι φοβερό εργαλείο και πρέπει να μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Στο ιστολόγιο θα βρείτε αναρτήσεις που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία των μαθημάτων και διάφορους συνδέσμους σχετικά με τις φυσικές επιστήμες.


Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βιολογία Α Γυμνασίου. Μικροσκοπική παρατήρηση αγωγού ιστου. (μέρος 3ο)

Ενω γινόταν η παρατήρηση της κάθετης τομής του μίσχου από τον κρίνο (μέρος 1), ένας μαθητής (Ραφαήλ Καραφυλλάκης)   πρότεινε να κάνουμε μιά διαμήκη τομή και να την παρατηρήσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο.


Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν η κίνηση μίας ποσότητας νερού διαμέσου του αγωγού ιστού. Οσες φορες επιχείρησα το πείραμα αυτό δεν είδα κάτι παρόμοιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κάμερας μικροσκοπίου. Αν μία παρατήρηση δεν πετύχει έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε στα παιδιά κάποια παλαιότερη ώστε να ολοκληρωθεί η άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: