Για τους συναδέλφους.....
Η διδασκαλία των φυσικών επιστημών δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζεται στην διδακτέα ύλη και στο σχολικό βιβλίο. Για να κατανοήσουν οι μαθητές μας τον κόσμο πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να τα εντάξουμε στην διδασκαλία μας. Παρατηρήσεις, διορθώσεις, προτάσεις θα βοηθήσουν στην βελτίωση του περιεχομένου του ιστολογίου.

Για τους μαθητές μου....
Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το διαδίκτυο. Είναι φοβερό εργαλείο και πρέπει να μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Στο ιστολόγιο θα βρείτε αναρτήσεις που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία των μαθημάτων και διάφορους συνδέσμους σχετικά με τις φυσικές επιστήμες.


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΦΒΑ - Πλαστικά

Η χρήση του πλαστικού δημιουργεί πολλά προβλήματα στο περιβάλλον κυρίως λόγω της πολύ αργής αποικοδόμησης τους. Για αυτό το λόγο εχει δημιουργηθεί μια καινούργια γενιά πλαστικών τα ΦΒΑ - πλαστικά τα οποία μπορούν να διασπαστούν ευκολότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού. Ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η μείωση των σκουπιδιών μέσω της ελλάτωσης της κατανάλωσης άχρηστων προιόντων ή προιόντων μιας χρήσης.
Το άρθρο που δημιοσιεύεται στο www.sciencenews.gr   περιέχει χρησιμές πληροφορίες για τα βιοαποικοδομήσιμα πλαστικά




Δεν υπάρχουν σχόλια: